Concert: Lucia Swarts

Solo in de Koepelkerk

18 september 2021 20:30

Tickets verkrijgbaar bij

Lucia Swarts – cello

  • Bach – suites voor cello solo BWV 1007, 1008 en 1009
  • Domenico Gabrielli (1659-1690) – Drie Ricercares voor cell-solo

We zijn verheugd dat Lucia Swarts in de Koepelkerk de cello-suites van Bach komt spelen. De drie suites die ze uitvoert laat ze steeds voorafgaan door een Ricercare voor cello-solo van Domenico Gabrielli. Dit zijn de eerste werken voor cello solo.

Lucia Swarts studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Anner Bijlsma en Lidewij Scheifes. Ze behaalde in 1982 haar diploma Uitvoerend Musicus. In dat jaar gaf ze haar eerste recital in de Kleine Zaal van het Amsterdams Concertgebouw als prijswinnaar in de ‘New Vintage’ serie voor jong talent.

Naast haast het optreden als solist maakt Lucia veel kamermuziek uit verschillende stijlperiodes. Voor barokmuziek speelt ze op verschillende historische instrumenten, zoals de viola da spalla, de barokcello, de violone en de cello piccolo.

Sinds 1983 is Lucia solo-cellist bij de Nederlandse Bach Vereniging, het Residentie Bach Ensemble en het Tulipa Consort. Van 1983 tot 2017 speelde ze bij het Asko/Schönberg ensemble en speelde met dirigenten als Reinbert de Leeuw, Oliver Knussen, Gustav Leonhard, Jos van Veldhoven en Sigiswald Kuijken.

In 2017 en 2018 nam Lucia alle suites van Bach voor cello solo op. De eerste suite nam ze ook op voor de serie All of Bach van de Nederlandse Bach Vereniging.

.