Concert: Martini Jongenskoor Sneek

Festival of Lessons
and Carols for Advent

15 december 2019 15:00

Tickets verkrijgbaar bij

Het Martini Jongenskoor Sneek (MJKS) werd in 1995 opgericht. Het doel was om een jongenskoor in de Engelse traditie op Friese bodem samen te stellen. Een Engels jongenskoor kenmerkt zich in de eerste plaats door de zogenaamde trebles, jongens die sopraanpartijen zingen. De trebles worden aangevuld met mannelijke alten (countertenors), tenoren en bassen. De mannengroep draagt de toepasselijke naam Martini Majeur.

Het repertoire spitst zich toe op werken uit de Engelse koorliteratuur. Vaste uitvoeringen van het MJKS vormen de Festivals of Lessons and Carols for Advent en de Anglicaanse Evensong, waarin anthems, psalmen en hymnes centraal staan. In de passietijd verlenen de trebles van het MJKS op diverse podia in Nederland hun medewerking aan uitvoeringen van Bach’s Matthäus Passion. Het koor is een concertkoor, geen kerkkoor, maar verleent wel medewerking aan liturgische bijeenkomsten (vespers, evensongs). Een recente ontwikkeling is de oprichting van het meisjeskoor, de Martini Girl Choristers, waarvan de leden als sopraanstem toegevoegd zijn aan de trebles.

In aanvulling op hun deelname aan repetities en concerten krijgen alle kinderen zangles en algemeen muzikale vorming (noten leren lezen, muziekkennis vergroten). Aan de koorschool is een zangpedagoge verbonden, mevr. Sippie Broersma. Zij verzorgt samen met dirigent en artistiek leider Trevor Mooijman de zang- en AMV-lessen.

In de ruim 20 jaar dat zij inmiddels bestaat heeft Stichting Martini Koorschool Sneek een muzikale naam gevestigd in Friesland en daarbuiten door tal van hoogstaande vocale uitvoeringen. Het koor biedt een breed vocaal repertoire en staat garant voor een boeiend concert.

De Koepelkerk opent haar deuren om 14:30. Het concert is van 15:00 tot 16:00.

Tickets kosten €12,- en zijn verkrijgbaar aan de deur of via info@koepelkerksappemeer.nl